Віце-прем'єр-міністр Костянтин Грищенко заявив, що Україна працює над успішним підписанням Угоди про Асоціацію з Євросоюзом. Як повідомляє прес-служба віце-прем'єра, про це він сказав у ході міжнародної конференції «Угода про асоціацію і зону вільної торгівлі між Україною та ЄС: виклики та можливості для економіки і інвестицій», яка проходила 15-16 жовтня у Європарламенті.

«Непідписання (Угоди з ЄС - ред.) буде чимось надзвичайним, у нас немає плану «Б», ми працюємо в напрямі успіху і укладення цієї Угоди», - сказав Грищенко, підкресливши, що кінцевою метою для України є повноправне членство в ЄС.

Він підкреслив незворотність євроінтеграційного курсу України і консолідовані зусилля влади і опозиції на шляху виконання Порядку денного асоціації.

«У дуже короткий проміжок часу ми зробили більше, ніж було зроблено за останні 10 років. Не тому, що ми не хотіли цього робити, а тому, що не було консенсусу. І цей консенсус під керівництвом Президента України нещодавно був створений», - підкреслив Грищенко.

Нагадаємо, підписання Угоди про асоціацію України з ЄС та створення зони вільної торгівлі вийшло на фінішну пряму. 18 вересня уряд України затвердив проект документа, який планується підписати в листопаді на Вільнюському саміті «Східного партнерства».

Остаточне рішення щодо підписання Угоди про асоціацію з Україною буде прийняте 18 листопада, а дискусія з цього питання відбудеться на засіданні Ради ЄС 21 жовтня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

136