Голова Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка вважає, що проведення зимових Олімпійських ігор в Україні у 2022 році вимагає будівництва ще 10-12 спортивних об'єктів. Про це він сказав під час виїзного засідання Ради регіонів у Борисполі Київської області, повідомляє прес-служба Г лави держави.

Згідно з повідомленням, Бубка подякував Президенту України Віктору Януковичу за підтримку у боротьбі за право проведення зимової Олімпіади 2022 року в Україні.

«Хочу висловити подяку Президенту за ініціативу щодо заявки на проведення в Україні зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор у 2022 році. Хочу зазначити, що ця ідея була одноголосно підтримана під час третього спортивного конгресу України, усією спортивною громадськістю», - сказав глава НОК.

На його переконання, у разі перемоги України у боротьбі за право проведення Олімпійських ігор це дозволить підготувати грандіозну і масштабну спортивну подію світового рівня.

Як зазначив він, під час Ігор проходять змагання з 98 видів програм. «Практично протягом 16 днів проводяться 17 чемпіонатів світу з зимових видів спорту», - підкреслив він.

За прогнозом глави НОК, спортивні змагання зберуть до 100 тисяч учасників і гостей, до 500 тисяч туристів і більш 3 мільярдів телеглядачів в усіх країнах світу.

Як повідомляв ForUm, Україна хоче боротися за право проведення зимових Олімпійських ігор-2022, розгляд же заявок від країн, які бажають провести цей захід, відбудеться у 2014 році.

Заявка на проведення зимової Олімпіади 2022 року - частина Д ержавної стратегії розвитку України.

Рада регіонів підтримала рішення про подання Україною заявки на право проведення зимових Олімпійських ігор 2022 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

185