Банківська система України є ліквідною і в країні є ресурси для кредитування економіки. Про це, як передає кореспондент Forum'у, під час публічної дискусії на тему «Валютні ресурси: як змусити їх працювати на економіку?» заявив перший заступник голови Національного банку України Борис Приходько.

«Населення все більше і більше довіряє національній валюті і банківській системі», - заявив він.

За словами Приходька, за 10 місяців 2013 року приріст депозитів склав 60 млрд грн, з яких 55 млрд - у національній валюті і 5 млрд - в іноземній валюті. Приріст депозитів у гривнях становив 16%.

Крім того, перший заступник голови НБУ зазначив, що спостерігається тенденція щодо збільшення кількості депозитів строком на 6 місяців і більше.

Він також повідомив, що з початку року ставки на тримісячні депозити знизилися на 4,77%, на шестимісячні - на 2,9%, довгострокові - на 1,92%. «Банківська система досить ліквідна, є ресурси для кредитування економіки», - запевнив він.

Крім того, Приходько впевнений, що, незважаючи на останні події у США, в Україні ситуація буде стабільною. «У нас буде все стабільно, гривня більш приваблива з точки зору фізосіб і депозитів у банківській системі», - сказав він і нагадав, що в нашій країні взято курс на дедоларизацію економіки.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

476