Правоохоронці ще не висунули офіційних звинувачень українцю Олексію Лісовенку, який напав минулого тижня на російського віце-консула в Панамі. Про це повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

«За нашою інформацією, звинувачення йому ще не висунули, тому ми поки не можемо сказати, яка йому інкримінується стаття», - сказав Перебийніс. Він також додав, що під час телефонної розмови українського консула з Лісовенком затриманий українець не скаржився на умови утримання і ставлення до нього.

«Більш детально обставини справи і даного інциденту будуть з'ясовані під час зустрічі почесного консула України в Панамі, якому це доручено зробити при першій же можливості», - додав представник українського МЗС, повідомляє РІА «Новости».

Як повідомили в понеділок у консульстві України в Мексиці, Лісовенко проходить психіатричну експертизу.

Напад на віце-консула РФ в Панамі Євгена Манілова було скоєно 11 жовтня поруч з будівлею Міжнародного бізнес-центру в столиці країни. На дипломата напав з ножем громадянин України і завдав йому ножове поранення. Нападника затримано, поліція веде розслідування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

124