Двоє громадян України намагаються через Вищий адміністративний суд України домогтися визнання незаконним указу Президента про помилування екс-глави МВС Юрія Луценка.

Як повідомляється на сайті ВАСУ, 9 жовтня суд перевірив позовні заяви громадянина N (про визнання незаконним та скасування указу Президента України від 7 квітня 2013 року у частині помилування Луценка та зобов'язання Держпенітенціарної служби повернути Луценка у Менську колонію для продовження відбування покарання) і громадянина D (також про визнання незаконним та скасування цього указу).

«В обох випадках суд дійшов висновку, що позовні заяви подані без дотримання вимог, встановлених статтями 105, 106 Кодексу адміністративного судочинства України, тому, керуючись частиною 1 статті 108 Кодексу, їх (позови – ред. ) слід залишити без руху», - зазначили у ВАСУ.

Суд дав позивачам час усунути недоліки своїх позовних заяв до 23 жовтня 2013 року. У разі невиконання цієї умови у зазначений термін ВАСУ поверне позови на підставі п.1 ч.3 ст.108 Кодексу адміністративного судочинства України.

Нагадаємо, 7 квітня 2013 року Президент Віктор Янукович підписав указ про помилування Луценка, і в той же день екс-міністр був звільнений.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

574