Влада спрямовує зусилля на вирішення проблеми дефіциту дошкільних навчальних закладів. Про це, як повідомляє прес-служба Глави держави, заявив Президент України Віктор Янукович під час зустрічі з жінками - Героями України.

«Проблема ще не вирішена. Не вирішена, але вже, за великим рахунком, йде в бік вирішення, і ми її вирішуємо», - сказав Глава держави. За його словами, за останні півтора-два роки в Україні вже відкрито або відновлено більше тисячі садків, які відвідують більше 220 тисяч дітей.

Говорячи про організацію належної підготовки дошкільнят, Янукович підкреслив необхідність об'єднання дошкільних навчальних закладів та початкової школи. «Я переконаний у тому, що поруч зі школою повинен бути дитячий садок. Діти дошкільного віку мають там вже отримувати початкову освіту і перейти в школу вже підготовленими. Фактично, установа діє в єдиній системі», - сказав він.

На думку Президента, позитивним було б і впровадження спеціалізованої освіти в коледжах та ліцеях, в які учні могли б поступати відразу після отримання початкової освіти. На його переконання, це сприяло б вирішенню проблеми отримання профільної освіти. «Ми повинні дивитися, по-перше, які нам професії потрібні, по-друге, щоб кожна дитина мала можливість піти в той ліцей, який вона хоче», - сказав Янукович.

Нагадаємо, у лютому цього року під час спілкування з громадянами в рамках телепроекту «Діалог з країною» Янукович пообіцяв, що проблема з нестачею дитячих садків в Україні буде вирішена в найближчі два роки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

213