Європейська комісія розглядає можливості зберігання газу в українських підземних газових сховищах в обсягах від 35 до 60 млрд куб. м, заявив європейський комісар з питань енергетики Гюнтер Оттінгер.

«Україна стає не тільки транзитною країною для транспортування газу з Росії через Україну нам, але вона має і потенціал для зберігання газу. Україна - країна з найбільшими можливостями для зберігання газу. Ми розглядаємо (можливості зберігання. - Ред.) 35 млрд куб. м газу, можливо, до 60», - повідомив єврокомісар на прес-конференції в понеділок.

За словами Оттінгера, цей потенціал зберігання газу буде забезпечувати більшу безпеку поставок і очікування більш вигідних умов. «Це - дуже важливий розвиток», - зазначив він, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Крім того, єврокомісар нагадав і про зворотні поставки газу в Україну з ЄС. «Газ з Німеччини поставляється в Україну, або газ з Угорщини, Румунії, Словаччини. Це - важливість України як країни-партнера, і це взаємовигідна ситуація», - додав Оттінгер.

Як повідомлялося, німецька RWE з вересня 2013 року почне закачування газу в українські ПСГ.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що ЄС зацікавлений у тому, щоб Україна стала європейським газоенергетичним хабом. За його словами, розвиток мереж українських сховищ газу, модернізація ГТС може зіграти ключову роль у стратегічній стабільності європейського ринку.

Азаров зазначив, що йому сподобалася заява єврокомісара з розширення та європейської політики сусідства Штефана Фюле про те, що Україна може стати енергетичним хабом Європи.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

194