Віце-консула Росії в Панамі Євгена Манилова поранили ножем на стоянці Міжнародного бізнес-центру, в якому розташовано і російське посольство. Поліції вдалося по гарячих слідах затримати нападника - громадянина України.

На думку російського посла у цій країні Олексія Єрмакова, напад на віце-консула міг стати актом помсти.

«У голові, одурманеній наркотиками, могла визріти така ідея, і я цього не виключаю. Український громадянин раніше звертався в консульський відділ посольства Росії, було видно, що він неадекватний, просив 3-5 тисяч доларів, мабуть, це наркотичне сп'яніння, що буде перевірено», - прокоментував Єрмаков, повідомляє РІА «Новости».

За словами посла, поліція веде розслідування події, а після проведеної операції пацієнт прийшов до тями, спілкується з родичами і співробітниками посольства, проте лікарі поки не беруться прогнозувати, коли його випишуть з лікарні. «Його здоров'ю нічого не загрожує», - сказав він.

Глава дипмісії зазначив, що відразу після поранення співробітника був на місці злочину, там були калюжі крові, а довжина леза ножа, яким поранили дипломата, була не менше 10 сантиметрів.

До Панами українець прибув 1,5-2 місяці тому як турист.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

637