Чемпіонат Європи з баскетболу 2015 року стане невід'ємною складовою євроінтеграції України. Таку думку висловив директор турніру Маркіян Лубківський під час прес-конференції, повідомляє кореспондент Forum'у.

«Це той проект разом з Євро-2012 наближає нас до європейських стандартів: і в питаннях інфраструктури, і в питаннях сервісу і навіть в питаннях людського спілкування. Мені здається, ми стаємо кращими, у нас з'являються європейські орієнтири, які варто зміцнювати», - сказав він.

Лубківський заявив, що Євробаскет-2015 буде більш масштабним проектом, ніж чемпіонат Словенії.

«Ми будемо прагнути провести чемпіонат 2015 року на якісно новому рівні, забезпечивши максимальний комфорт для учасників, представників ЗМІ, уболівальників. Будемо активно використовувати досвід футбольного Євро-2012», - сказав він.

Поки, за словами директора турніру, про свій намір брати участь у чемпіонаті заявили вісім збірних.

«На сьогоднішній день вже визначилися вісім країн-учасниць Євробаскету-2015 - Україна, Іспанія, Франція, Хорватія, Сербія, Словенія, Литва та Естонія»,- уточнив він.

Лубківський нагадав, що Євробаскет-2015 стане відбірковим турніром на Олімпійські ігри 2016 року в Ріо-де-Жанейро.

Як раніше повідомляв ForUm , у грудні 2011 року Україна офіційно отримала право на проведення чемпіонату Європи з баскетболу серед чоловічих збірних у 2015 році.

Державне фінансування підготовки Чемпіонату Європи з баскетболу складе 7,057 млрд грн.

Президент України Віктор Янукович закликав голів обласних державних адміністрацій і мерів міст, які будуть приймати матчі Євробаскету-2015, не зволікати з рішеннями, необхідними для організації цього чемпіонату.

Директор турніру Маркіян Лубківський прогнозує, що Україну під час проведення чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року можуть відвідати близько 100 тисяч іноземних уболівальників.

Катерина Сухоплещенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

205