Відносини між президентами Росії та Білорусії Олександром Лукашенко і Володимиром Путіним не завжди безхмарні.

Про це Лукашенко сказав сьогодні на прес-конференції в Мінську для російських регіональних ЗМІ.

«У нас дуже добрі відносини, але не скажу, що безхмарні. У нас завжди вистачало проблем, були і сутички. Ми не приховували, що з якихось причин це відбувалося. Але важливо те, як ми виходили з цієї ситуації. Виходили теж по-дружньому, не завдаючи величезної шкоди один одному. Наші відносини і діалог - це зліпок проблем, що існують між нашими державами», - цитує Лукашенка «УНІАН».

Він визнав, що «проблем дуже багато», «вони носять об'єктивний характер». «Якби сьогодні не криза в Європі, у світі, то, напевно, і в Росії була б ситуація зовсім інша, тим більше в Білорусі була б інша ситуація», - вважає президент.

За його словами, в економіці «дуже багато процесів, які потребують коригування, уряди наші потребують підтримки президентів». «У цьому плані ми чимало зробили», - підкреслив Лукашенко.

Як зазначив президент Білорусі, в рамках інтеграційних проектів багато часу віддається союзному проекту Білорусь-Росія і особливо - формуванню Єдиного економічного простору, виходу до 1 січня 2015 року на Євразійський економічний союз. «Тут дуже багато проблем. Йдуть притирання. Все не так просто. Створення союзу зачіпає інтереси трьох держав», - підкреслив Лукашенко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

289