Україна повинна продовжувати співпрацю з країнами Митного союзу після підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом. Про це заявив президент Республіки Білорусь Олександр Лукашенко у ході зустрічі з прем'єр-міністром України Миколою Азаровим.

«Україна прийняла суверенне рішення, і ми обов'язково знайдемо формулу, щоб бути разом і продовжувати співпрацю. Перед нами великий шлях. Ми - члени Митного союзу - маємо найближчим часом пройти цей шлях пошуків формули співпраці в нових умовах», - сказав Лукашенко.

При цьому він підкреслив, що навіть якби Україна вступила у НАТО, то необхідно було б шукати шляхи для продовження співпраці.

«Нутром я з Україною, і ми обов'язково знайдемо формулу, щоб працювати разом. Ми хочемо, щоб Україна була не лише поруч, але всередині інтеграційних процесів, що відбуваються в ЄЕП», - сказав Лукашенко.

Ця заява президента Білорусі йде у розріз з думкою його давнього союзника, президента Російської Федерації Володимира Путіна, який обіцяє Україні жорсткі санкції у разі реалізації її євроінтеграційних прагнень. Про те, чому стався розкол між думками Лукашенка і Путіна і що це дасть Україні, ForUm запитав у експертів:

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

914