У разі результативності саміту у Вільнюсі Верховна Рада України готова у стислі терміни ратифікувати Угоду про асоціацію з Євросоюзом. Як передає кореспондент Forum'у, про це заявив голова парламенту Володимир Рибак у ході круглого столу з питань європейської інтеграції.

«Якщо вже через 7 тижнів на саміті у Вільнюсі здійсняться надії українських прихильників європейської інтеграції, Верховна Рада буде мати всі підстави пишатися своїм внеском у доленосний геополітичний вибір нашої країни. ...Верховна Рада готова ратифікувати Угоду у стислі терміни», - заявив глава парламенту.

Водночас Рибак висловив сподівання, що у ході саміту будуть також прийняті рішення щодо спрощення візового режиму з ЄС для українців.

Він зазначив, що ВРУ ухвалила майже всі законодавчі акти, необхідні для завершення першої фази плану дій стосовно лібералізації візового режиму.

«Сподіваємося, що під час саміту буде досягнутий додатковий прогрес у питанні мобільності громадян країн «Східного партнерства», які бажають відвідувати країни ЄС», - сказав він.

Крім того, глава українського парламенту зазначив, що ВРУ вже прийняла 15 ключових для євроінтеграції законів, ще низку рішень заплановано прийняти найближчим часом.

Також як позитив Рибак оцінює збільшення в Україні підтримки суспільством європейського вибору України. Він нагадав, що, згідно з соцдослідженнями, євроінтеграцію підтримують більше половини громадян України.

Нагадаємо, підписання Угоди про асоціацію України з ЄС та створення зони вільної торгівлі вийшло на фінішну пряму. 18 вересня уряд України затвердив проект документа , який планується підписати в листопаді на Вільнюському саміті «Східного партнерства».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

158