Верховна Рада ввела кримінальну відповідальність за рейдерство, зокрема, за захоплення будівель та об'єктів, що призвело до порушення нормальної роботи підприємств.

За ухвалення у цілому запропонованого Кабінетом Міністрів законопроекту №0887 проголосував 241 депутат при необхідних 226.

Рада ввела у Кримінальний кодекс статті, які визначають, що захоплення будівель та об'єктів підприємств, яке призводить до порушення нормальної роботи підприємств, карається позбавленням волі на строк до 2 років, за умови попередньої змови групою осіб - на термін від 2 до 5 років, а якщо ці дії вчинено за участі працівників приватних охоронних структур або пов'язані з небезпечним для життя і здоров'я насильством і заподіяли тяжкі наслідки – на строк від 5 до 10 років.

Крім цього, закон передбачає упорядкування системи перетворення та ліквідації юридичних осіб, повідомляють «Українські новини».

Закон також визначає порядок проведення повторних загальних зборів, які скликаються у зв'язку з відсутністю кворуму на щорічних зборах акціонерів підприємств, причому для кворуму на таких зборах необхідна присутність акціонерів і з загальною часткою більше 50% статутного фонду.

Документом також встановлюється, що ведення реєстрів акціонерів підприємств, у яких державі належить більше 50%, здійснюється створеною Кабміном компанією, яка отримала відповідну ліцензію Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

Нагадаємо, Кабмін схвалив і вніс у Раду законопроект у квітні 2010 року.

Перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов заявив, що уряду необхідно ініціювати посилення кримінальної відповідальності за рейдерство в Україні і розробити державну антирейдерську програму.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

445