Головний редактор британської газети Guardian Алан Ресбріджер повідомив, що планує опублікувати нові викривальні матеріали, отримані від екс-співробітника ЦРУ Едварда Сноудена. Про це повідомляє «ВВС».

Напередодні новий керівник британської контррозвідки МІ-5 Ендрю Паркер заявив, що програма його відомства по боротьбі з тероризмом знаходиться під загрозою через викриття про технології електронного стеження, що використовуються спецслужбами США і Британії.

Паркер у своєму зверненні конкретно не назвав ім'я Сноудена, але сказав, що викриття «завдали колосальної шкоди» роботі служби електронної розвідки ЦПС.

За словами Расбриджера, представники спецслужб хочуть всіляко утримати все в секреті і не налаштовані на діалог.

В інтерв'ю «ВВС» головний редактор зазначив, що його газеті вдалося показати той величезний масштаб, який придбали технології прослуховування.

«Я щойно приїхав з Америки. Там абсолютно всі говорять про це, починаючи з президента», - сказав Ресбріджер.

Нагадаємо, на початку червня Сноуден оприлюднив інформацію про методи роботи спецслужб США. Зокрема, він розповів про відстеження дзвінків абонентів, а також про отримання прямого доступу до центральних серверів дев'яти провідних інтернет-компаній (у тому числі Microsoft, Yahoo!, Google, Facebook, Skype і YouTube.

1 серпня Росія надала притулок Сноудену.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

123