Президент Російської Федерації Володимир Путін дав вказівку Федеральній митній службі Росії про зняття посиленого митного контролю на російсько-литовському кордоні і перехід з 10 жовтня 2013 року на роботу в плановому режимі. Про це повідомляє прес-служба ФМС.

У відомстві зазначили, що посилення митного контролю на російсько-литовському кордоні останнім часом було викликано збільшенням кількості митних правопорушень з боку литовських імпортерів і автоперевізників.

«Це було виявлено при здійсненні контрольних заходів у рамках застосування системи управління ризиками», - йдеться в повідомленні.

У результаті вжитих заходів кількість митних правопорушень з боку литовських імпортерів і автоперевізників скоротилася і зараз не перевищує середньостатистичних показників.

Як повідомляв ForUm, литовський прем'єр Альгрідас Буткявічюс припустив, що проблеми литовських підприємців при ввезенні товарів у Росію можуть бути пов'язані з головуванням Литви в Раді Євросоюзу, а також самітом Східного партнерства ЄС у Вільнюсі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

288