Влада Сирії до кінця жовтня надасть в Організацію по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ) більш детальну інформацію про хімічну зброю, заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров.

«Дев'ятнадцятого вересня Сирія передала в ОЗХЗ першу інформацію про свою хімічну зброю. Експерти оцінили її як цілком адекватну на даному етапі. Тому немає підстав підозрювати Дамаск у несумлінності. Більш детальна інформація у відповідності зі статтею III КЗХО очікується від Сирії до кінця жовтня», - сказав він в інтерв'ю, передає РИА «Новости».

Глава МЗС РФ також повідомив, що «якщо до Ради безпеки буде доведена конкретна і перевірена інформація про недотримання вимог про знищення хімзброї або про застосування будь-ким отруйних речовин, то вона діятиме і прийматиме рішення у відповідності зі своїми правилами і процедурами, включаючи можливі примусові заходи за розділом VII Статуту ООН».

У розділі VII Статуту ООН мовиться, що Рада безпеки може приймати рішення у разі загрози світу або агресії, які можуть передбачати застосування сили.

«При цьому принципово важливо, що зазначені вимоги поширюються не тільки на режим у Дамаску, але й на опозицію. Зазначу також, що резолюція 2118 забороняє передавати хімзброю або її компоненти недержавним суб'єктам і покладає особливу відповідальність за дотримання цієї заборони на сусідні з Сирією країни», - зазначив Лавров.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

312