Середня ціна газу, який Україна імпортувала у вересні 2013 року (середня митна вартість імпортного природного газу), порівняно з серпнем збільшилася на 3,43% - до 407 доларів за тисячу кубометрів, говориться в повідомленні Міністерства економічного розвитку і торгівлі, опублікованому на офіційному сайті.

У вересні Україна імпортувала газ з Росії, Угорщини, Німеччини та Австрії.
За підсумками минулого місяця в цілому з Європи було імпортовано 334,2 млн куб. м. газу.
Варто зазначити, що у серпні середня митна вартість імпортного газу знизилася на 3,2% - з 406,56 до 393,5 доларів за тис. куб. м.

Як раніше повідомляв ForUm, у січні-червні 2013 року Україна знизила закупівлю природного газу у російського «Газпрому» на 39,2%, або 15,9 млрд до 9,67 млрд куб. м. і має намір збільшити обсяг закупівлі газу в Європі до 2 мільярдів кубометрів за ціною, яка нижча за ціну газу, що закуповується в Росії.

Обсяг імпорту природного газу з Польщі та Угорщини в Україну у січні-серпні поточного року склав 1,1 млрд куб. м при прогнозному обсязі імпорту з Європи, розрахованому Міністерством енергетики та вугільної промисловості України в цілому по року, - в 2,5 млрд куб м.
НАК «Нафтогаз України» і німецька енергетична компанія RWE 5 вересня підписали нову угоду.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

347