Попередні підсумки перевірки молочної продукції з Нідерландів не задовольнили Росію, заявив керівник Россільгоспнагляду Сергій Данкверт.

Він пояснив, що результати інспекцій показали необхідність термінової актуалізації списку постачальників з боку голландської ветслужби.

«Як виявилося, ветслужба цієї країни підписує документи, не бачачи продукції, - сказав він. - З іншого боку, при Мінекономіки Нідерландів є служба, яка перевіряє якість молока. Виходить, що ветеринари перевіряють молоко менше, а ми приймаємо гарантії не ветслужби, а іншої структури - ми цього не розуміємо».

За його словами, тепер російська служба займатиметься більш предметно цим питанням, і наполягатиме на необхідності актуалізації списку постачальників. Сьогодні до цього списку включено 71 підприємство, передає «Інтерфакс».

«Але бажання постачати свою продукцію в РФ не є підставою для включення до списку постачальників, підставою є виконання російських ветеринарно-санітарних вимог», - підкреслив Данкверт.

Напередодні в Россільгоспнагляді заявили, що планують провести позапланову перевірку литовських молочних підприємств у зв'язку із забороною на ввезення їхньої продукції в РФ.

«У нас є інформація, що ті підприємства Литви, які постачали свою продукцію в РФ, використовували сухе молоко з підприємств ЄС, які не зареєстровані на постачання до Росії», - повідомив Данкверт.

Як раніше повідомляв ForUm, Нідерланди мають намір через суд домогтися від Росії звільнення судна Arctic Sunrise, затриманого після акції «Грінпіс» біля нафтової платформи «Прирозломної».


Нагадаємо, 20 вересня активісти «Грінпіс» спробували піднятися на нафтову платформу «Прирозломну» компанії «Газпром нафта шельф» у Печорському морі для проведення акції проти нафтовидобутку в Арктиці. На борт судна Arctic Sunrise, на якому прибули екологи, висадилися російські прикордонники.

Судно було доставлено в Кольську затоку, а активістів помістили в ізолятори тимчасового утримання Мурманська і довколишніх міст. Пізніше всі 30 осіб, у тому числі і українець, за рішенням суду були взяті під арешт.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

294