ПАТ «Київенерго» заборгувало НАК «Нафтогаз України» два мільярди гривень. Як передає кореспондент ForUm'у, про це сьогодні в ході круглого столу на тему «Економія на опаленні будинків: які наслідки для українців?» повідомив голова Наглядової ради «Київенерго» Іван Плачков.

«Київ за рік споживає від 3 до 3,5 млрд кубометрів газу. Звичайно, за нього потрібно платити. Заборгованість «Київенерго» перед «Нафтогазом» - 2 мільярди», - сказав він.

Плачков зазначив, що у свою чергу «Нафтогаз» заборгував за російський газ і зменшує ліміт постачань газу, отримавши «завдання уряду максимально обмежувати неплатників, скорочувати постачання газу, якщо ті не платять, що відбувається і з «Київенерго».

Плачков при цьому підкреслив, що самому «Київенерго» на сьогоднішній день винні близько 4 млрд грн. «Держава - більше 2 млрд, з них 1,5 млрд - це різниця в тарифах, яку повинні сплатити з бюджету, і півмільярда - це заборгованість бюджетних організацій. Ще 2 мільярди - борги всіх решта», - уточнив він.

Як повідомляв ForUm, раніше ПАТ «Київенерго» розповсюдило заяву, в якій було сказано, що більше 7 тисяч столичних споживачів (житлові будинки, об'єкти соціальної сфери) можуть залишитися без опалення та гарячого водопостачання через зниження «Київтрансгазом» тиску газу на ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6.

Пізніше «Київенерго» заявило, що не має можливості самостійно профінансувати опалювальний сезон 2013/2014 рр.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

129