Ціни на картоплю і овочі в Україні будуть стабільними. Про це повідомив прем'єр-міністр України Микола Азаров у ході засідання уряду, передає кореспондент ForUm’у.

«Ще раз хочу підкреслити, що урожай картоплі та овочів, навіть в таку погоду, яка тимчасово призупинила завершення збирання, повністю забезпечує внутрішні потреби країни. А це означає, що ціни будуть стабільними. Ажіотаж на ринку овочів, зокрема, картоплі, проходить: врожай перевищив попит у кілька разів», - сказав Азаров.

На його думку, вересневий стрибок цін на картоплю певною мірою зумовлений несприятливими погодними умовами, але більше викликаний бажанням посередників використовувати ситуацію на свою користь.

«Прогнозоване валове виробництво овочів перебуває на рівні 10,4 млн тонн при фонді споживання до 7,5 млн тонн, або на одну людину 180 кг при нормі 105 кг на рік. Валове виробництво картоплі становить понад 21 млн тонн, із них фонд споживання - 6 млн тонн , або близько 140 кг на людину на рік. Тільки за останній тиждень відносно сприятливої погоди на зберігання в овочесховища закладено майже 240 тис. тонн картоплі та овочів», - зазначив він.

За даними прем'єра, всього станом на 8 жовтня у сховищах є 1,3 млн тонн овочів, із них картоплі - близько мільйона тонн. «При цьому загальна ємність овоче - та картоплесховищ становить 1,7 млн тонн, тобто закладка на зберігання буде продовжуватися», - додав прем'єр.

Як повідомлялося, прем'єр раніше також заявляв, що урожай дозволяє повністю забезпечити потребу населення, не допустити підвищення цін на споживчому ринку та забезпечити рентабельність виробництва.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

391