Прем'єр-міністр України Микола Азаров задоволений позицією Білорусі щодо євроінтеграційних прагнень України. Про це він сказав сьогодні, відкриваючи засідання Кабінету міністрів, передає кореспондент ForUm’у.

«Хочу наголосити, що переговори з президентом Білорусі Олександром Лукашенком і главою Ради міністрів Михайлом М’ясниковичем характеризувалися вищим рівнем довіри і взаєморозуміння. Керівництво Білорусі принципово стоїть на позиції поглиблення українсько-білоруського співробітництва та співпраці України з єдиним Євразійським простором. Президент Лукашенко чітко заявив, що не бачить проблеми в Асоціації України з ЄС. Білорусь поважає і приймає наш вибір, більше того, бачить у ньому не перешкоди, а нові можливості для взаємовигідної співпраці», - зазначив прем'єр.

Азаров нагадав, що Лукашенко поставив завдання уряду знаходити компроміси у співробітництві з Україною. «Я вважаю це сильним імпульсом для нового якісного рівня наших відносин. Ми щиро вдячні Білорусі за партнерську позицію і поділяємо її, оскільки вона базується на дружньому і прагматичному врахуванні інтересів наших народів», - додав він.

За його словами, в Білорусі обговорювалися питання оптимального співробітництва у контексті функціонування ЗВТ з ЄС в Україні.

«З великим задоволенням можу констатувати, що офіційний візит у Республіку Білорусь в понеділок був дуже вдалим. У дружній дискусії ми розглянули практично всі аспекти двосторонніх відносин, компромісні шляхи вирішення існуючих проблем і найголовніше - визначили напрями інтенсифікації наших відносин», - сказав Азаров.

Як повідомляв ForUm, прем'єр-міністр Микола Азаров висловив подяку керівництву Білорусі за дуже виважену, спокійну оцінку рішення України про підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Президент Республіки Білорусь Олександр Лукашенко виступає за розроблення механізмів для продовження співпраці між Україною і країнами Митного союзу після підписання Угоди про асоціацію країни з Євросоюзом.

7 жовтня глава українського уряду перебував з одноденним офіційним візитом у Білорусі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

186