Народні депутати України не працюватимуть два тижні поспіль в пленарному режимі. Таке рішення, як повідомив журналістам лідер фракції Партії регіонів у парламенті Олександр Єфремов, було прийнято на нараді лідерів фракцій у кабінеті спікера парламенту вчора, повідомляє кореспондент ForUm'у.

«Ми прийшли до точки зору, що у нас недостатньо законопроектів, щоб зараз цю роботу проводити. Якщо це робити, то приблизно через 2 тижні, коли з'явиться законопроект про прокуратуру і, можливо, супутні законодавчі акти», - сказав він.

Крім того, за словами лідера регіоналів у парламенті, Верховній Раді також потрібно дочекатися законопроекту про зміни до виборчого законодавства.

«Я працюю над цим законопроектом, і є два варіанти (коли він потрапить до парламенту. - Ред.). Перший - 11 жовтня Венеціанська комісія засідатиме й остаточно внесе свої рекомендації, і після цього ми реєструємо цей законопроект з урахуванням цих рекомендацій. Другий - можна вже зареєструвати цей законопроект, оскільки на етапі опрацювання ми знаємо, які можуть бути рекомендації, але тут є ризик, що після внесення рекомендацій Венеціанської комісії нам доведеться вносити зміни», - зазначив Єфремов.

Нагадаємо, раніше спікер ВРУ Володимир Рибак допускав, що Рада пропрацює в пленарному режимі два тижні. Він також прогнозував, що парламент ухвалить останні законопроекти, необхідні для підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом, на початку жовтня.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

160