Президент США Барак Обама ще раз закликав республіканців ухвалити законопроект про відновлення уряду і підвищення ліміту держборгу країни, пише Sky News.

Він заявив, що готовий обговорити з республіканцями реалізацію реформи охорони здоров'я після того, як вони відновлять фінансування держустанов і підвищать стелю держборгу.

«Я буду радий поговорити з республіканцями про політику у сфері охорони здоров'я і на інші теми. Але, як я вже заявляв, я не робитиму це під загрозою, що якщо вони не отримають все, що хочуть, вони доведуть країну до дефолту», - сказав Обама під час відвідування агентства з управління в надзвичайних ситуаціях.

«Американці по всій країні страждають, тому що спікер Бейнер відмовляється підійти впритул до вирішення проблеми» - повідомили в прес-службі Гаррі Ріда.

Президент США неодноразово заявляв, що про скасування реформи охорони здоров'я мови йти не може, оскільки її реалізація вже почалася.

На думку Обами, в палаті представників достатньо прихильників прийняття бюджету. «У мене є сильна підозра, що голосів достатньо. А причина, через яку спікер Джон Бейнер не ставить питання на голосування, - це те, що він не хоче врегулювання ситуації, поки не отримає поступок, які не мають нічого спільного з бюджетом», - заявив президент.

Нагадаємо, робота федерального уряду США частково припинена вже другий тиждень, і ознак швидкого вирішення проблеми поки немає, незважаючи на наближення крайнього терміну для підвищення ліміту держборгу, щоб уникнути дефолту.

Спікер Палати представників Джон Бейнер виключив будь-які заходи для підвищення стелі запозичень без поступок з боку президента Барака Обами, який, у свою чергу, пообіцяв не вести переговорів, поки Конгрес знову не запустить роботу уряду.


 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

429