Президент України Віктор Янукович пропонує генеральному прокурору України Віктору Пшонці дати правову оцінку діям окремих уболівальників під час футбольного матчу між збірними України і Сан-Марино 6 вересня на стадіоні «Арена Львів», на які звернув увагу Дисциплінарний комітет ФІФА.

Відповідне розпорядження опубліковане на офіційному сайті Глави держави.

Згідно з документом, Пшонка повинен відзвітувати до 19 жовтня.

Прем'єр-міністру Миколі Азарову Янукович доручив забезпечити розробку та внесення пропозицій щодо приведення законодавства України з питань забезпечення громадського порядку і громадської безпеки під час підготовки і проведення масових спортивних заходів відповідно до загальновизнаних міжнародних стандартів.

Голови обласних, Київської та Севастопольської міських державних
адміністрацій повинні забезпечувати контроль за дотриманням громадського порядку під час підготовки та проведення масових спортивних заходів, а також здійснювати роботи щодо забезпечення безпеки глядачів та учасників спортивних змагань.

Як повідомляв ForUm, Дисциплінарний комітет ФІФА ухвалив рішення накласти санкції на збірну України з футболу у вигляді проведення одного матчу без глядачів (Україна - Польща, 11 жовтня в Харкові ), а також оштрафував ФФУ на 45 тис. швейцарських франків і дискваліфікував стадіон «Арена Львів» аж до початку відбірного циклу Чемпіонату світу 2018 року.

Санкції були прийняті на підставі рапортів арбітра та інспектора матчу Україна - Сан-Марино, який відбувся 6 вересня у Львові, а також доповіді спостерігача організації FARE про расистські і дискримінаційні прояви, які, на його думку, допустили місцеві вболівальники, «вивішуючи неонацистські знамена, імітуючи крики і жести мавп, а також демонструючи нацистське вітання».

3 жовтня санкції щодо збірної України були призупинені.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

163