Служба безпеки України перевіряє можливу причетність до терористичної діяльності людини, яка підірвала себе на українсько-російському кордоні в пункті пропуску «Бачівськ» і тяжко поранила двох прикордонників.

«СБУ бере участь у розслідуванні обставин події. Згідно зі своєю компетенцією, спецслужба перевіряє можливу причетність цієї людини до терористичної діяльності», - повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на прес-центр СБУ.

Разом з тим, у СБУ поки не мають точних даних про особу загиблого.

Нагадаємо, невдовзі після півночі при перевірці мікроавтобуса з 4 громадянами Молдови був виявлений п'ятий пасажир, який ховався у салоні. Для додаткової перевірки затриманого перевели в кабіну паспортного контролю, де він надав прикордоннику паспорт громадянина Росії. У ході перевірки документа було встановлено, що він йому не належить. Під час проведення співбесіди затриманий громадянин вчинив підрив себе невідомим вибуховим пристроєм - сам загинув і тяжко поранив двох прикордонників.

Сумська облміліція відкрила кілька кримінальних виробництв щодо інциденту на українсько-російському кордоні - за ч.2 ст.332 КК України (незаконне переправлення через державний кордон), ч.4 ст.358 КК України (підроблення документів), ч.1 ст.201 через ст.15 КК України (замах на контрабанду) та ч.2 ст.115 через ст.15 КК України (замах на вбивство).

У ЗМІ з'явилася інформація про те, що порушник, який підірвав себе, був жителем Чечні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

188