Фонд майбутнього України оголосив початок національного грантового конкурсу «Інтелектуальний капітал України». За словами організаторів, мета проведення конкурсу - підтримка проектів, орієнтованих на підвищення і створення інтелектуального капіталу України, підключення держави до світових інтелектуальних процесів.

Основними тематичними пріоритетами конкурсу в нинішньому році стануть наступні: майбутнє України в мінливому світі; майбутнє міст і систем розселення; нове мислення для нового світу; освіта майбутнього; суспільство майбутнього та інші цінності; здоров'я і довголіття; мистецтво майбутнього.

Проекти, які подаються на конкурс, повинні бути реалізовані в період не більше трьох років. Пріоритет у підтримці буде наданий проектам, які демонструють можливість постійного розвитку після завершення фінансування з боку Фонду.

Заявки на конкурс подаються з 4 жовтня по 3 листопада 2013 року. Як визначили організатори конкурсу, учасники повинні подати анкету, резюме заявки, графік і бюджет проекту. Конкурсні заявки можуть містити запит на будь-який обґрунтований розмір гранту в діапазоні від 100 до 8 тис. гривень.

Відбір та затвердження списку проектів, допущених на конкурс, буде проведений до 14 листопада 2013 року. Після чого учасники зможуть подати заявки в повному форматі до 8 грудня. 20 грудня відбудеться публічний захист проектів, допущених до конкурсу, а 21 грудня будуть опубліковані результати і відбудеться нагородження переможців.

До складу конкурсної комісії увійшли всесвітньо відомий режисер і продюсер Кшиштоф Зануссі, директор Міжнародного інституту досліджень майбутнього Володимир Нікітін, літератор Любомир Дереш, професор Київського національного університету будівництва та архітектури Володимир Нудельман, відомий футуролог Сергій Переслєгін, відомий теоретик архітектури Олександр Раппапорт, директор Київського міського центру серця Борис Тодуров, виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко і генеральний директор Українського наукового клубу Наталія Шульга.

Відкриття конкурсу відбулося в рамках ІІ Міжнародної експертної сесії «Як зробити інтелект ресурсом розвитку України?». Директор Фонду майбутнього України Юрій Чудновський під час свого виступу висловив подяку першому віце-прем'єр-міністру Сергію Арбузову за його підтримку.

Нагадаємо, Арбузов обраний головою Наглядової ради Фонду.

Як зазначив перший віце-прем'єр, розвиток інтелектуального потенціалу є одним з найбільш важливих завдань соціально-економічного розвитку України. «Ми відкриті до конструктивного діалогу і готові до об'єднання зусиль з усіма учасниками цього стратегічного для нашої держави проекту. Переконаний, що результатом нашої спільної роботи стануть проривні інновації у всіх сферах суспільного життя, які сприятимуть зміцненню глобальної конкурентоспроможності України», - вважає Арбузов.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

450