Понад 7 тисяч столичних споживачів (житлові будинки, об'єкти соціальної сфери) можуть залишитися без опалення і гарячого водопостачання при очікуваному похолоданні через зниження «Київтрансгазом» тиску газу на ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6. Про це повідомляє прес-служба ПАТ «Київенерго».

На підприємстві зазначили, що тиск газу на ТЕЦ знижено за дорученням НАК «Нафтогаз України» о 14:00 3 жовтня.

«У зв'язку з цим без гарячого водопостачання та теплопостачання залишаться понад 7000 споживачів (житлові будинки, об'єкти соцсфери) у Деснянському, Оболонському, Печерському, Голосіївському, Шевченківському, частини Дарницького районів столиці», - йдеться у повідомленні.

Проте в «Київенерго» підкреслили, що на поточну роботу теплоелектроцентралей зниження тиску газу не вплинуло. «Обидві теплоелектроцентралі продовжують працювати, необхідна температура теплоносія поки витримується. Компанія продовжує підключати споживачів до централізованого опалення і забезпечувати гарячим водопостачанням», - заявили у прес-службі.

Нагадаємо, через заборгованість бюджету щодо компенсації різниці в тарифах перед компанією, а також несвоєчасними розрахунками споживачів за електричну та теплову енергію, «Київенерго» не може забезпечити своєчасні розрахунки за спожитий природний газ перед НАК «Нафтогаз України».

Станом на 1 жовтня поточного року заборгованість компанії перед «Нафтогазом» склала 2,1 млрд грн, тоді як загальна заборгованість споживачів за теплову та електричну енергію перед Київенерго – 2,263 млрд гривень, невідшкодована різниця в тарифах на теплову енергію – 1,588 млрд грн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

226