Активісти руху «Грінпіс» з ранку блокували роботу низки автозаправних станцій Gazprom Germania (100-процентна дочка ВАТ «Газпром») у Берліні і на півдні Німеччини, вимагаючи відпустити своїх соратників, які перебувають під арештом у Росії. Про це заявив представник компанії Мірко Хілльманн.

«Сьогодні вранці активісти «Грінпіс» окупували заправки Gazprom Germania в Берліні і на півдні Німеччини. У Берліні вони блокували чотири АЗС, на півдні країни - сім. Ми ведемо діалог з активістами», - сказав Хілльманн, повідомляє РІА «Новости».


 
Він додав , що вимога протестувальників - звільнення їхніх соратників , які зараз перебувають під вартою в Росії.

За останні два дні «Грінпіс» проводить вже другу акцію протесту в Європі. Напередодні екологи розгорнули величезний банер на базельському стадіоні «Санкт-Якоб Парк» під час матчу футбольної Ліги чемпіонів між швейцарським «Базелем» і німецьким «Шальке». Активісти організації вимагали звільнити їхніх соратників і припинити видобуток нафти в Арктиці. Через цю акцію матч був перерваний на кілька хвилин. «Газпром» є спонсором команди «Шальке» та Ліги чемпіонів.


 
Нагадаємо, 20 вересня активісти «Грінпіс» спробували піднятися на нафтову платформу «Прирозломна» компанії «Газпром нафта шельф» у Печорському морі для проведення акції проти нафтовидобутку в Арктиці. На борт судна Arctic Sunrise, на якому прибули екологи, висадилися російські прикордонники. Судно було доставлене у Кольську затоку, а активістів помістили в ізолятори тимчасового утримання Мурманська і довколишніх міст. Пізніше всі 30 осіб, у тому числі й один українець, за рішенням суду були поміщені під арешт.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1584