Посольство США в Україні на час призупинення роботи американського уряду скорочує свою діяльність. Про це йдеться в повідомленні диппредставництва, опублікованому в Facebook.

«На час припинення роботи уряду США посольство скорочує і свою - у тому числі спілкування у соцмережах. Не прощаюся, але кажу «побачимося пізніше», - написано на сторінці посольства.

На сайті американського диппредставництва розміщена інформація про те, що консульський відділ посольства буде продовжувати свою роботу, пов'язану з видачею віз та допомогою своїм громадянам за кордоном.

Зазначається, що консульський відділ посольства буде працювати: видача віз та послуги американським громадянам за кордоном будуть надаватися і надалі.

Нагадаємо, в ніч на вівторок Білий дім дав офіційну вказівку федеральним відомствам почати реалізацію планів щодо скорочення діяльності вперше з 1996 року через відсутність угоди стосовно тимчасового бюджету в Конгресі США.

Федеральні агентства будуть змушені відправити у відпустки більше 800 тис. службовців із 2,9 млн, згорнувши значну частину діяльності. Незачепленими виявляться тільки служби, пов'язані з обороною і національною безпекою, управлінням повітряним рухом, поштою, правоохоронною діяльністю, прогнозами погоди.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

784