Державна інспекція України з питань захисту прав споживачів забракувала 40% продовольчих товарів, перевірених протягом дев'яти місяців 2013 року. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на брифінгу в уряді заявив глава Держспоживінспекції України Сергій Орєхов.

«Всього було перевірено близько 2 тис. тонн продовольчих товарів, у тому числі хлібобулочних, макаронних та кондитерських виробів, цукру, м'яса, риби та молочних товарів, масложирової та плодоовочевої продукції, чаю та кави, продуктів дитячого харчування, а також курячих яєць. Забраковано та знято з реалізації 40% перевіреної кількості», - заявив він.

За словами Орєхова, було перевірено близько 80 тонн хлібобулочних виробів, з яких було забраковано 30%. «М'ясних продуктів було перевірено більше 200 тонн, з яких забраковано та знято з реалізації 42%. Молокотоварів - 120 тонн, забраковано - 40%, рибопродуктів перевірено близько 200 тонн, забраковано - 38%, оліє-жирової продукції забраковано 37% зі 100 тонн перевірених. Плодовоовочевої продукції було перевірено близько 700 тонн, 42% з яких було забраковано. Продуктів дитячого харчування було перевірено 50 тонн, забраковано та знято з реалізації - 20%», - повідомив він.

Орєхов підкреслив, що за 9 місяців Держспоживінспекцією всього було перевірено близько 9 тис. суб'єктів господарювання сфери торгівлі продовольчими товарами та продукцією ресторанного господарства. «Невідповідність якості продукції, яка реалізується, встановлена у 20% перевірених суб'єктів», - підсумував він.

Як раніше повідомляв ForUm, на 34% вітчизняних підприємств діють системи контролю якості та безпеки харчових продуктів.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

171