Президент Барак Обама і республіканці Конгресу не змогли запобігти частковому припиненню фінансування державних установ США. Вперше за 17 років сотні тисяч федеральних службовців залишилися без роботи, повідомляє Reuters.

Поліція вже обмежила доступ до низки пам'яток, а урядові установи призупинили переговори, що стосуються лікування раку і торгівлі.

Тим часом, республіканці намагалися відновити фінансування федерального округу Колумбія, де знаходиться столиця США, національних парків, виплати у справах ветеранів. Однак всі три подані законопроекти не були прийняті у вівторок.

Протистояння призвело до виникнення нових сумнівів з приводу здатності Конгресу виконувати свої основні обов'язки.

У майбутньому Конгрес очікують ще більш масштабні парламентські битви, оскільки законодавці повинні підняти ліміт держборгу в найближчі тижні, щоб запобігти ризику дефолту США.

У свою чергу Обама звинувачує республіканців у зриві ухвалення його ініціатив у сфері охорони здоров'я, найбільш амбітної соціальної програми США за останні п'ятдесят років.

Як раніше повідомляв ForUm, уряд США почав процедуру часткового тимчасового припинення роботи апарату федерального уряду вперше за 17 років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

952