Україна і ФРН підпишуть двосторонню угоду щодо підготовки персоналу для акредитації медико клінічних лабораторій. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у коментарі журналістам повідомив голова Національного агентства з акредитації України Володимир Рущак.

«Вже є домовленості з головою Європейської кооперації з акредитації, що буде підписано двосторонню угоду між Національним агентством акредитації та національним органом акредитації у ФРН щодо підготовки персоналу з акредитації медико клінічних лабораторій», - сказав він.

Він також зазначив, що зараз ведеться активна робота з гармонізації стандартів у сфері охорони здоров'я.

«Розробляється комплексна програма з Державною службою України з лікарських засобів, Міністерством охорони здоров'я України та Національним агентством з акредитації України з впровадження системи акредитації в (профільному. - Ред.) міністерстві. Це акредитація медико клінічних лабораторій та органів сертифікації медичної продукції», - заявив Рущак.

За його словами, в новому штатному розкладі Нацагентства з акредитації України вже є відділ з акредитації медико клінічних лабораторій, які будуть комплектуватися фахівцями з МОЗ, Держслужби України з лікарських засобів і самого Нацагентства.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

233