Глава фракції ВО «Батьківщина» Арсеній Яценюк вирішив відновити «Фронт Змін», щоб не допустити появи клону цього проекту і мати персональний майданчик на наступних парламентських виборах. Про це у коментарі ForUm'у сказав директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

« У першу чергу Арсеній Яценюк вирішив відновити «Фронт Змін», щоб на місці зруйнованого ним же проекту не виник клоновий - «Фронт Змін-ІІ». Він вирішив тримати бренд у своїх руках і про всяк випадок профілювати його не тільки на 2015-й, а і на 2017-й, на парламентські вибори», - пояснив Карасьов.

Крім того , політолог не виключає , що Яценюк розраховує після президентських виборів 2015 року очолити Кабінет Міністрів України.

«Дійсно , ситуація відносно подальшої співпраці Яценюка і Юлії Тимошенко незрозуміла. Адже офіційним кандидатом на президентські вибори від «Батьківщини», яку сьогодні очолює Яценюк, є Тимошенко, а не Арсеній Петрович . Але я б не сказав, що Яценюк так вже рветься на президентські вибори. Він , може, і задовольнився б хорошим союзом з тим кандидатом , який може виграти президентські вибори , розраховуючи на пост прем'єр-міністра. Ну навіщо йти проти волі частини «Батьківщини» , яка бачить Тимошенко своїм лідером і кандидатом у Президенти , навіщо йти на сварку з Віталієм Кличком? Яценюк , за своїм політичним профілем , типажем , характеристиками більше хороший прем'єр, аніж Президент», - вважає Карасьов.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

164