Треба віддати належне нинішній владі щодо стабілізації роботи банківської системи України. Про це у статті «Потенціал зростання. Чи є вихід з депресії, що розтягнулася на 22 роки?» пише колишній міністр економіки України Богдан Данилишин, який зараз перебуває в Чехії.

«Населення з початку 2013 року збільшило вклади в комерційних банках на загальну суму 44,7 млрд грн. З них безпосередньо в гривнях приріст вкладів склав - 44,3 млрд грн, а в іноземних валютах - менше 0,5 млрд грн. Все це прямо вказує на відсутність девальваційних очікувань з боку населення», - зазначив він.

Крім того, за словами екс-міністра економіки, позитивним фактором є стабілізація ситуації на міжбанківському валютному ринку.

«Існують передумови для забезпечення стабільності національної валюти протягом осені 2013- зими 2014», - вважає Данилишин.

Оцінюючи створення владою Державного банку розвитку, він зауважив, що головною умовою успіху подібних утворень є преференційні регуляторні норми, які застосовуються до них, а також більш низькі витрати на їх забезпечення необхідним капіталом.

«Не приховую, що значення і роль таких банків у розвинутих економіках піддають сумніву, але у перехідних економіках та країнах із ринком, що народжується, їх значення важко переоцінити. Це особливо яскраво підтверджує досвід східноазіатських країн» , - пише колишній міністр економіки.

Нагадаємо, що раніше Данилишин назвав 2013-2014 роки вирішальними в долі економіки.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

170