Стрімке зростання товарообігу між Україною та Китаєм , а також успішне співробітництво у фінансовій та енергетичній сферах є прикладом того , що українська влада може ефективно досягати поставлених цілей.

Про це , підбиваючи попередні підсумки засідання Міжурядової ради зі співробітництва між двома країнами , заявив у коментарі китайському телеканалу CCTV Сергій Арбузов, перший віце-прем'єр-міністр України .

« Прикладом того , що ми можемо ставити цілі і їх досягати , є зростання товарообігу з $1,5 млрд. За останні півроку ми вийшли на обсяг товарообігу $5,4 млрд , що дає нам підстави припускати , що товарообіг зростатиме , і це завдання виконується», - заявив Арбузов.

Найбільш успішним у нинішній час український віце-прем'єр назвав взаємодію в банківській галузі . «Ми підписали угоду на рівні центробанків щодо угоди своп . Після вступу даного договору в силу наші контрагенти - китайські й українські - зможуть розраховуватися за контрактами в національних валютах», - розповів Арбузов.

У той же час Китай прагне розширити й інвестиційне співробітництво. Як розповів Сергій Арбузов на зустрічі з представниками ділових кіл КНР, зараз Україна вносить поправки до законодавства, щоб покращити інвестиційний клімат в країні.

Телеканал ССТV повідомляє , що в ході візиту до Китаю Сергій Арбузов також був присутній на підписанні контракту між компаніями, які займаються проектами у сфері альтернативної енергетики. Це українська Green Tech Energy і китайська China National Building Materials . На церемонії український віце-прем'єр зазначив, що держава повинна заохочувати співпрацю між комерційними структурами.

Нагадаємо, 24-27 вересня проходить робочий візит урядової делегації на чолі з першим віце-прем'єр-міністром України Сергієм Арбузовим до Китайської Народної Республіки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

202