У світовій економіці намітилася стійка тенденція до відновлення.

Про це, як повідомляє кореспондент ForUm'у, німецький економіст Отто Фрікке заявив на економічній конференції в м.Ессені (Німеччина). За словами експерта , тренд може зберегтися за умови підтримки з боку центробанків провідних індустріальних країн. «Обнадіюють темпи зростання, зареєстровані в США, Японії та Британії. Єврозона також виходить із рецесії , однак всередині неї є країни і з дефіцитом і з надлишком платіжного балансу; капіталізація багатьох європейських банків недостатня, вони обтяжені боргами. Ситуації може допомогти рух у напрямі банківського союзу», - зазначив аналітик.

І додав , що з держав-членів глобальної G7 в 2013 р. тільки в Італії очікується спад ВВП (-1,8%), решта країн покажуть зростання. «Але і ця країна поступово виходить із рецесії. У США можна очікувати зростання на 1,7%, в ​​ Японії - на 1,6%, у Великобританії - на 1,5%, у Німеччині - на 0,7%», - повідомив фахівець.

У той же час від країн, що розвиваються, виходить ризик уповільнення світового економічного зростання, продовжив він. «Тому паростки стабілізації і товарний попит необхідно підтримувати також і за допомогою нетрадиційної валютної політики. Пролонгація 3-ї програми кількісного пом'якшення у США поліпшує становище перехідних ринків, зберігаючи для них можливості користуватися американським і взагалі західним капіталом», - сказав Фрікке.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

182