Через нелегальні трудові відносини міський бюджет Києва втрачає 30-40% коштів, які нараховуються місцевим бюджетам за кількістю жителів - це витрати на медицину, середню і дошкільну освіту. Про це заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Руслан Крамаренко, повідомляє прес-служба КМДА.

За даними органів статистики, у Києві зареєстровано 2,7 млн ​​ жителів. Однак, зазначив Крамаренко, непрямі розрахунки через споживання основних продуктів харчування (хліб, сіль) дають дещо іншу картину - від 4,2 до 5 млн осіб.

« Різниця відчутна - майже вдвічі. Ці люди десь орендують житло, десь працюють. Для маленького міста поява навіть невеликої кількості приїжджих, а тим більше їхнє працевлаштування, помітна. Для мегаполісів діюча система реєстрації не дає відповіді на питання, як усунути дисбаланс між тим, що нелегальний працівник користується послугами, які продукуються в місті, але при цьому не платить податки», - сказав він.

У КМДА сподіваються, що реалізація проекту «Картка киянина» дасть хоча б базові відповіді на питання щодо кількості жителів столиці.

« Щодня тільки на зарплати працівникам бюджетних установ, не рахуючи витрат на життєдіяльність міста, із бюджету витрачається 27 млн ​​ грн - з податків тих киян, які мають офіційну зарплату і київську реєстрацію. При цьому ми втрачаємо мільйони гривень через нелегальне працевлаштування та несплати податків власниками квартир, які здаються в оренду», - зазначив заступник голови КМДА.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

204