Китай може стати одним із основних партнерів України на Сході , в результаті чого наша держава отримає у регіоні вихід на потужний ринок, який може стати альтернативою Росії.

Про це в ексклюзивному коментарі «БТБ» заявив аналітик фонду Карнегі (США) Джон Холден.

Експерт вважає , що Китай буде привабливим партнером для України , оскільки між країнами не було стільки історичних протиріч , як у відносинах Києва і Москви. Саме ця обставина зробить комфортним розвиток двосторонніх відносин , а міжурядові домовленості дадуть позитивний сигнал бізнесу, прогнозує він.

« Китай будує відносини з усім Євразійським континентом. Як Західна, так і Східна Європа сприймають Піднебесну не тільки як країну, що відкриває нові ринки, але про таку, яка стає джерелом постачання», - сказав Холден.

«Якщо ви будете співпрацювати в напрямі освіти і науки , це також буде добре , тому що ви хочете створити соціальні канали , які забезпечать зв'язок у всіх напрямах», - додав він.

За I півріччя цього року за рівнем зростанням експорту України в інші країни Китай став лідером - експорт української продукції до Піднебесної виріс більш ніж на 60% в порівнянні з тим же періодом минулого року і склав 1,39 млрд дол.

Нагадаємо, 24-27 вересня проходить робочий візит урядової делегації на чолі з першим віце-прем'єр-міністром України Сергієм Арбузовим до Китайської Народної Республіки.

У грудні цього року в рамках офіційного візиту Президента України Віктора Януковича до КНР заплановано підписання Програми стратегічного партнерства між Україною і Китаєм.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

145