Кілька сирійських повстанських груп, в тому числі потужне угруповання Аль-Каїди, відкололися від підтримуваної Заходом опозиційної коаліції, оскільки інспектори ООН з хімічної зброї повернулися в Дамаск продовжувати своє розслідування.

У спільній заяві 13 повстанських груп на чолі з угрупованням Фронт аль-Нусра розкритикували сирійську національну коаліцію , заявивши , що більше не представляють її інтересів , повідомляє «Sky News».

У заяві відсутня єдність між політичною опозицією і повстанськими групами , які воюють проти режиму президента Башара Асада.

Повстанські групи закликали всіх тих , хто намагається скинути уряд Асада , об'єднатися в ісламському контексті , що і є основним бажанням Аль- Каїди - створити ісламську державу в Сирії.

У заяві сказано , що повстанці дійсно «не визнають» ніякого уряду , утвореного за межами Сирії.

Як повідомляв ForUm , російсько-американські домовленості припускають політичне вирішення конфлікту в Сирії , про застосування сили і автоматичні санкції мова не йде , а хімзброя повинна бути знищена в найкоротші терміни.

Сирія приєдналася до Конвенції ООН про заборону хімічної зброї.

Президент Сирії Башар Асад заявив , що він має намір знищити хімзброю у своїй країні , але попередив , що це може зайняти близько року.

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун підтвердив , що група експертів ООН з хімічної зброї в середу повертається до Сирії , щоб продовжити вивчення повідомлень про її застосування.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

153