У присутності Президента України Віктора Януковича в Нью-Йорку було підписано Договір про укладення угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах ділянки «Скіфська». Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

Договір підписали міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький та представники компаній «Ексон Мобіл Експлорейшн енд продакшн офф Юкрейн», «Шелл експлорейшн енд продакшн», «OMV Petrom SA».

Як повідомив Ставицький, підписання самої Угоди має відбутися протягом місяця в Києві. «Цією угодою ми зробили перший крок у відповідності з чинним законодавством, який має відбутися перед підписанням Угоди про розподіл продукції», - сказав він.

За його словами, практичні роботи можуть початися на площі «Скіфська » в Чорному морі в цьому році. Міністр енергетики та вугільної промисловості повідомив, що спочатку будуть проведені геосейсмічні дослідження в Чорному морі для визначення зон буріння свердловин.

Як зазначив Ставицький, за підрахунками «Ексон Мобіл», при промисловій розробці на площі «Скіфська» можна добувати від 8 до 10 мільярдів кубометрів газу щорічно.

Як повідомляв ForUm, 12 вересня в присутності прем'єр-міністра України Миколи Азарова між урядом України та компанією Royal Dutch Shell було підписано Угоду про операційну діяльність щодо Угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах Юзівської площі.

Україна до кінця 2013 року, на додаток до вже діючих двох угод про розподіл продукції у сфері видобутку газу, планує укласти ще мінімум чотири угоди, в результаті чого через 4-5 років інвестори зможуть почати експорт українського газу до Європи.

Україна успішно працює над диверсифікацією поставок вуглеводнів з метою забезпечення належного рівня забезпечення національної енергетичної безпеки, заявив Президент Віктор Янукович.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

298