Перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов під час зустрічі з керівниками китайських підприємств , банків і корпорацій закликав їх не обмежуватися проектами, які здійснюються з наданням кредитів під державні гарантії України .

«Закликаю вас прямо інвестувати в українську економіку , що сьогодні дуже вигідно для всіх», - цитує першого віце-прем'єра його прес-служба.

Арбузов пообіцяв , що уряд створить сприятливі умови для роботи китайських корпорацій і капіталу на українському ринку.

« Перспективним напрямом співпраці, на наш погляд, може стати партнерська участь китайських компаній у галузевих проектах електронної промисловості і зв'язку, готельного бізнесу, будівництва у великих містах і курортних зонах, створення міжнародних транспортних коридорів», - зазначив він.

Перший віце-прем'єр-міністр також підкреслив, що завдяки спільним зусиллям обох країн розпочато і успішно здійснюється масштабне фінансово-виробниче співробітництво: «Це насамперед стосується будівництва інфраструктурних об'єктів в Україні із залученням капіталу , технологій і устаткування з Китаю».

За його словами , велике значення має початок реалізації пілотного проекту з організації швидкісного залізничного сполучення між аеропортом «Бориспіль» і Києвом.

« Не менш важливі й інші проекти, а саме з будівництва електростанцій , модернізації українських шахт, спільного виробництва в Україні автомобілів, будівництва сучасних елеваторів, розвитку телекомунікаційної сфери», - сказав Арбузов.

У ході спілкування з китайськими підприємцями чиновник запевнив, що головним спільним завданням урядів двох країн є створення максимально сприятливих умов для тісних контактів між представниками бізнесу, які дозволять підняти співпрацю на якісно новий рівень.

Після завершення зустрічі українська компанія ТОВ «Грінтек Енерджі» та китайська компанія CNBM підписали у присутності першого віце-прем'єр-міністра меморандум про співпрацю.

Нагадаємо, 24-27 вересня у Китайській Народній Республіці перебуває з робочим візитом урядова делегація на чолі з першим віце-прем'єр-міністром України Сергієм Арбузовим.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

132