У спільних діях щодо вирішення конфлікту в Сирії потрібно спиратися на гуманістичні цінності , виваженість , компетентність і взаємну відповідальність . Про це заявив Президент України Віктор Янукович під час виступу на 68-й сесії Генеральної Асамблеї ООН , повідомили ForUm'у у прес-службі Глави держави .

« Україна простягнула руку допомоги сирійському населенню , надаючи допомогу через механізми ООН. Сьогодні ми закликаємо все міжнародне співтовариство приєднатися до цієї гуманітарної місії», - сказав він.

«Не має виправдання кровопролиття і страждання цивільного населення - жінок і дітей , більше півтора мільйонів біженців і внутрішньо переміщених осіб , десятків тисяч громадян іноземних держав , які опинилися у зоні небезпеки . Ми повинні зробити все від нас залежне, щоб угамувати біль , якнайшвидше локалізувати і залікувати відкриту рану цього конфлікту», - підкреслив Янукович.

За його словами , Україна вітає розроблений Росією і США план передачі під контроль міжнародного співтовариства арсеналів сирійської хімічної зброї та їх подальшого знищення .

«В Україні переконані , що успішна реалізація цього плану дає надію на локалізацію конфлікту , залишає простір для політико-дипломатичного врегулювання», - зазначив Президент.

Глава держави підкреслив , що сьогодні є актуальною активізація формування максимально широкої платформи , яка дозволить шляхом переговорів у багатосторонньому форматі знайти політичне рішення для відновлення миру і стабільності в Сирії.

Як повідомляв ForUm, російсько-американські домовленості передбачають політичне вирішення конфлікту в Сирії, про застосування сили і автоматичні санкції мова не йде, а хімзброя повинна бути знищена у найкоротші терміни.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

136