Європа у вересні дала сигнал , що саміт у Вільнюсі завершиться, швидше, конструктивно для Києва, ніж навпаки. Рубікон уже пройдено, в хорошому сенсі слова. Таку думку в ексклюзивному коментарі кореспонденту ForUm’y висловила німецький політолог Аннелі Уте Габані.

«Помітно ж , що Брюссель схиляється на користь діалогу з Києвом, а головну скрипку там грає Німеччина. Без її схвалення подібне було б неможливе. Це не означає , що в Берліні «обома руками за» , але схвалення є», - акцентувала політолог.

На думку Габані , після виборів до Бундестагу потрібно швидко прийняти рішення з актуальних зовнішньополітичних питань - Сирії , України тощо. «Угода про асоціацію готова, і можна її підписувати, але для Євросоюзу ще залишаються невирішені питання, включаючи т.зв. «політичне правосуддя». Втім, наскільки я знаю, з даної теми йде активний політичний діалог на найвищому рівні, більшість акцентів пом'якшено, і є підстави сподіватися на конструктивні рішення. Але 100-відсоткової впевненості поки що немає», - резюмувала вона.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

207