Агрохолдинг KSG Agro заявив про те, що не має наміру продавати 3 тисячі га сільгоспземель, що знаходяться в його обробці, Китаю.

На цих площах планується лише встановити систему крапельного зрошення за допомогою китайських інвесторів. Тому вся інформація, яка з'явилася в ЗМІ про нібито продажу чи здавання в оренду сільгоспугідь, є « інформаційною качкою».

Близько 3 тисяч гектарів сільгоспземель уДніпропетровській області залишаться в обробці компанії KSG Agro. Ці площі не будуть продані або передані в оренду китайській корпорації Xinjiang Production and Construction, як це повідомлялося в ЗМІ. Саме з цією компанією у травні поточного року український холдинг підписав протокол про співпрацю. Документ передбачає, що українська і китайська сторони співпрацюватимуть у галузі підвищення ефективності, встановлення крапельного зрошення та застосування сучасних технологій.

Зараз сторони працюють над контрактом про співпрацю для встановлення систем краплинного зрошення на площі 3 тисячі га у 2014 році. У той же час компанії планують збільшувати її. Такі проекти є дуже перспективними для України, оскільки модернізація та будівництво зрошувальних систем дозволить значно наростити урожай зернових.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

910