Президент США Барак Обама в черговий раз закликав провести реформу законів, що стосуються вогнепальної зброї, передає Російська служба «ВВС».

Він заявив про це під час поминальної служби, присвяченої жертвам трагедії, що сталася 16 вересня у військово-морському командному центрі у Вашингтоні.

Тоді 12 людей загинули від рук колишнього резервіста американських ВМС Аарона Алексіса, який був убитий унаслідок перестрілки з поліцією.

У своєму виступі Обама підкреслив, що по США прокотилася хвиля насильства, але останні події повинні привести до змін. Обама сказав, що проблема криється в політиці, посилаючись на протидію консервативних сил у конгресі США, які не бажають приймати пропозиції, що стосуються посилення законів про володіння вогнепальною зброєю. Однак, за словами президента, зміни повинні виходити не тільки з Вашингтона, а й від усіх американців.

Нагадаємо, у січні цього року Обама виступив з низкою ініціатив щодо обмеження обігу зброї в країні, заснованих на результаті роботи комісії віце-президента Джо Байдена.

У США рекордний попит на зброю призвів до його дефіциту .

Варто зазначити, що дискусія про контроль за обігом зброї відновилася в США з новою силою після подій у школі «Сенді Хук» у штаті Коннектикут, де 14 грудня внаслідок стрілянини загинули 27 людей, включаючи 20 дітей.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

268