Франція опинилася в центрі скандалу у зв'язку з інцидентом , коли дипломат Маріон Фесно-Кастен вдарила в обличчя ізраїльського солдата. МЗС Ізраїлю зажадав від Франції пояснень.

Інцидент стався 20 вересня, коли група європейських дипломатів займалася роздаванням наметів та інших предметів першої необхідності бедуїнам у поселенні Хірбет Махул .

Солдати ізраїльської армії не пустили вантажівку до села , в результаті чого між солдатами і дипломатами виник конфлікт , у ході якого одна зі співробітників європейської місії - француженка Маріон Фесно-Кастен - вдарила одного із солдатів по обличчю, передає «Російська служба ВВС» .

Пізніше Маріон Фесно-Кастен пояснила, що солдати ЦАХАЛу грубо витягли її з вантажівки і повалили на землю.

Однак ЦАХАЛ наполягає , що Маріон Фесно-Кастен сама впала на землю , а солдати вмовляли її встати , і один простягав їй руку , щоб допомогти піднятися .

Інцидент викликав обурення як європейських дипломатів , так і Ізраїлю , який звинуватив учасників надання допомоги бедуїнам в порушенні закону і постанови суду.

Будинки бедуїнів в Хірбет Махул були знесені 16 вересня згідно з постановою Високого суду Ізраїлю , який виніс рішення про те , що будинки були побудовані нелегально.

Нагадаємо , глава Палестинської національної адміністрації Махмуд Аббас умовив Ізраїль і Єгипет пом'якшити прикордонні санкції щодо сектора Газа. Вперше за майже сім років ізраїльська влада погодилися пропустити будівельні матеріали для потреб приватного сектора.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

325