Іран перебуває на шляху до створення ядерної бомби впродовж найближчих шести місяців, і час для подальших переговорів минув, заявив міністр зі стратегічних питань Ізраїлю Юваль Штайніц.

Міністр сказав , що Іран , мабуть , все ще вважає , що він має можливість для маневру у відносинах зі світовими державами , і що поки Іран не зіткнеться з реальною загрозою військової атаки американських військових, його ядерна діяльність продовжиться, повідомляє Reuters.

«Часу на проведення переговорів більше не залишилося», - заявив в інтерв'ю ізраїльському щоденнику Hayom у п'ятницю Штайніц, наближений до прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньяху.

Сполучені Штати та їхні союзники підозрюють , що Іран працює над ядерною зброєю , незважаючи на наполегливі заяви Тегерана про те, що його атомна програма має винятково мирні цілі.

Штайніц заявив, що за чотири роки міжнародних переговорів за ядерною програмою Ірану ісламська республіка тільки поліпшила свої можливості.

Ізраїль не довіряє спробам примирення нового президента Ірану Хасана Рухані із Заходом і його обіцянці в інтерв'ю американському телебаченню, що Іран ніколи не буде розробляти ядерну зброю. «Словам іранського президента не можна вірити», - сказано в заяві прем'єр-міністра Ізраїлю, опублікованому в четвер.

Нагадаємо, Іран пригрозив США та Ізраїлю серйозними наслідками у разі вторгнення до Сирії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

196