Комітет міністрів Ради Європи 24-26 вересня розгляне виконання вироків і рішень Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ ), в тому числі Україною .

В оновленому порядку денному з'явилася справа екс-прем'єра Юлії Тимошенко , повідомляє «Інтерфакс».

Так , в оприлюдненому у п'ятницю порядку денному засідання справа Тимошенко з'явилася на четвертій позиції , після заявлених раніше справ.

«Тимошенко (остаточне рішення винесено 30.07.2013) Порушення прав заявника на свободу та безпеку і обмеження цих прав у цілях інших , ніж ті , які допускаються Конвенцією про права людини», - сказано в анонсі.

Щодо України Комітет міністрів має намір розглянути також справу Олександра Волкова , справу Світлани Науменко та справу Олексія Вєренцова.

Нагадаємо, 30 квітня ЄСПЛ визнав арешт і утримання Тимошенко під вартою незаконним і політично мотивованим . Крім того , суд встановив , що до лідера опозиції тортури не застосовувалися.

30 липня дане рішення отримало статус остаточного .

Разом з тим ЄСПЛ більшістю голосів встановив , що порушення щодо ст.3 (заборона на тортури ) Конвенції не було.

11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Юлію Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році. Вона відбуває покарання у Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року.

9 травня 2012 Тимошенко перевели із колонії в Центральну клінічну лікарню №5 ( Харків). Тактику і медикаментозне лікування екс-прем'єра в ЦКЛ №5 визначають німецькі лікарі з клініки «Шаріте».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

361