Ісламістські повстанці з кавказького регіону Росії, які воюють в Сирії на боці Аль-Каїди, можуть представляти серйозну загрозу безпеці проведення Олімпіади в Сочі у 2014 році, вважають аналітики, пише «Agence France -Presse».

«Бойовики з Росії набувають досвіду міської війни в Сирії. Якщо вони повернуться до Росії і організуються, це буде вкрай небезпечно», сказав головний редактор веб-журналу www.kavkaz - uzel.ru Григорій Шведов.

Незважаючи на заходи безпеки, які уряд Росії вживає для захисту олімпійського об'єкта, Шведов розповів AFP, що «Сочі досить уразливе... для нападів груп навчених у міських боях в Сирії».

До того ж, побоювання можливих атак посилюється заявою, зробленою ісламістським воєначальником Доку Умаровим у липні.

У відео-зверненні він закликав джихадистів «докласти максимум зусиль», щоб запобігти проведенню Олімпійських Ігор у Сочі.

«Якщо бійці з Сирії повернуться (до Росії - Ред.) і наслідуватимуть заклику Умарова, це буде серйозним приводом для занепокоєння», - вважає Шведов.

Нагадаємо, У Москві пройшла урочиста церемонія запуску годинника, що показує зворотний відлік часу до початку Олімпійських ігор 2014 року в Сочі.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

174