«Грінпіс» заявляє про захоплення своїх 29 активістів, у тому числі шести британців, російськими спецслужбами, які штурмували корабель групи в Арктиці.
 
Один з активістів розповів в інтерв'ю «ВВС», що близько 15 чоловіків у масках захопили судно Arctic Sunrise у Баренцевому морі.
 

Це трапилося через день після того, як чотири члени Грінпісу намагалися піднятися на платформу російської нафтової компанії «Газпром», щоб запобігти бурінню.

Група каже, що плани Росії з буріння Арктики загрожують унікальному навколишньому середовищу , в той час як Москва заперечує такі претензії.

Один з активістів, перебувають на кораблі, заявив у четвер, що членів Грінпісу тримали в камбузі корабля, в той час як капітана тримали під вартою на мосту.

Активіст сказав, що він вважає, що озброєні люди були членами внутрішньої служби безпеки Росії, ФСБ.

«Грінпіс» також заявив, що його судно знаходиться в міжнародних водах, і закликав президента Росії Володимира Путіна негайно звільнити екіпаж.

Міністерство закордонних справ Росії раніше звинуватило групу в «агресивній і провокаційній» поведінці.

МЗС Росії заявило, що дії активістів, які намагалися піднятися на платформу буріння «Прирозломної» у середу «загрожували життю людей і могли призвести до екологічної катастрофи в Арктиці з непередбачуваними наслідками».

Як повідомлялося, російські прикордонники чотири рази відкривали попереджувальну стрільбу, щоб зупинити судно «Грінпіс» «Арктик Санрайз » у Печорському морі після спроби невідомих проникнути на нафтовидобувну платформу «Прирозломна».


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

206